top of page
20180825_164500.jpg

Grön rehabilitering för sjukskrivna

 

Ett program för personer som är sjukskrivna för utmattning. Grön rehabilitering är baserat på den aktuella forskning som finns inom miljöpsykologi, där naturen har den centrala rollen som en terapeutisk miljö. Hjärnan känner, sedan tusentals år, igen alla intryck i naturen, detta gör att hjärnan kan få kognitiv vila på ett sätt som inte är möjligt i andra miljöer. Naturen ger också, genom sin fascination, kontakt med sinne och kropp som stärker närvaro. En närvaro som ger vila och stillhet.

 

Den centrala utgångspunkten är att tydliggöra värdet av balans mellan det som innebär stressbelastning och det som ger återhämtning.

 

Vår roll är att vara ett bollplank för att klargöra och för att inspirera till olika vägar för att upprätthålla denna balans. I programmet ingår också olika naturupplevelser som ger tillfällen för närvaro, återhämtning, kreativitet, spontana samtal och insikter. 

 

Vidare så kan deltagarna vara med i trädgårdens kreativa aktiviteter med hantverk, färg, form, växtodling och matlagning. Vid varje tillfälle ingår enskilda eller gruppsessioner med terapeutiska samtal,/coaching, medveten rörelsepraktik/kroppskännedom, yoga, avspänning och stunder av stillhet och tystnad.

 

Programmet omfattar 12 veckor, 2 dagar i veckan, 4 tim/tillfälle, med möjlighet att utöka. Gruppstorleken är max 8 st.

Guppen träffas på Sörby retreatcenter.

 

Länkar:

https://www.expressen.se/halsoliv/psykologi/stress/svenska-forskare-naturen-laker-utbrandhet-battre-an-mediciner/

https://www.expressen.se/halsoliv/psykologi/stress/svenska-forskare-naturen-laker-utbrandhet-battre-an-mediciner/

https://www.mabra.com/forskare-att-kanna-lukten-av-natur-hjalper-mot-stress/

Boka in ett ett kostnadsfritt möte med oss, ca 45 min, så berättar vi mer om hur programmet är upplagt.

 

Vi skräddarsyr en lösning som passar er arbetsplats och medarbetare. Vi presenterar upplägget med aktiviteter och uppföljande träffar samt kostnader. Vi ser fram emot att träffa dig. 

Kontakta oss 

arrow&v

Tack för ditt meddelande!

bottom of page